Yleinen puroresukeskustelu

Kaikkea yleistä showpainiin liittyvää. Yritetään kuitenkin pysyä asiallisessa keskustelussa.
Avatar
MR.Off Topic
Viestit: 3971
Liittynyt: Ke 22.08.2007 17:34
Paikkakunta: GODLAND

Re: Yleinen puroresukeskustelu

Viesti Kirjoittaja MR.Off Topic » To 17.07.2014 11:16

Minäkin palaan taas puroresukeskustelun pariin. Katsoin viimein tuon NJPW:n Dominion -tapahtuman ja odotukset oli varsinkin Kota Ibushin ja Ricochetin matsia kohtaan isot. Ihan odotuksiin ei päästy, mutta kokonaisuudessa tykkäilin tapahtumasta, vaikka tuon viimeisen matsin lopputulos ei ehkä iloisin ollut.

Alkuun nähtiin Young Bucksit ottamassa yhteen Time Splittersien kanssa ja ainakin itse olin tästä matsista innoissani. Bucksien otteluita paljon nähneenä tämä jokseenkin noudatti tietynlaista kaavaa ja tästä syystä vakuutuin jo ottelun aikana, että Young Bucksit tulevat tämän viemään. Tähän päättelyyn vaikutti myös se, että BOTSJ-cupista jäi sellainen fiilis, että KUSHIDAlle olisi isompi rooli luvassa heti turneen jälkeen. Shelley ja KUSHIDA veivät kuitenkin ottelun ja tämä oli muuten varsin toimiva opener. Innolla odottelen esimerkiksi Time Splitters versus ReDragon ottelua.

Tama Tongan hahmo on ihan kiva ja mies onnistuu liikehtimään hyvin mielenkiintosella tavalla. Olen myös tullut siihen tulokseen, että Tetsuya Naito on jonkinlainen nero, mitä tulee kehätoimintaan. Tämä matsi oli tylsä ja puuduttava ja olen 100% varma, että se johtuu Tama Tongasta. En ole vielä nähnyt tältä herralta kiinnostavia kehäotteita enkä enää odotakkaan. Jos se hyvä matsi oli tulossa, niin kyllä sen olisi Naitoa vastaan pitänyt onnistua. Toki eihän kavereilla ollutkaan kuin kahdeksan minuuttia aikaa, joka oli onni.

Shibata, Goto, Honma ja Nagata pistivät pystöön melkoisia pommeja sisältäneen joukkueottelun. Tykkäilen Goton ja Shibatan joukkueesta ja erityisesti Shibatasta. Miehellä tuntuu olevan jonkinlainen aura, joka kertoo, että mies on kova jätkä. En oikeasti tiedä joukkueesta juuri mitään, mutta parin matsin perusteella minulle on tullut fiilis, että Goto on joukkueen jonkinlainen enemmän puhuva isovelihahmo, joka kenties on saanut menestystä aika hyvin aikaisemmin. Shibata on kuitenkin se nykyään potenttiaalisempi hieman hiljaisempi kaveri. Hän ei juuri välitä muusta kuin siitä, että saa piekseä väkeä. Nagatan ja Shibatan välinen otteleminen etenkin tuntui herkulliselta. Mielelläni näkisin miesten välisen singles ottelun.

NWA World Tag -ottelu ei sitten ollut ihan yhtä hyvä mielestäni. Se ei ollut huono, mutta jotenkin jäi hieman nähty fiilis tästä. Kaiken kaikkiaan kuitenkin ihan onnistunut täytematsi kortissa, joten ei nyt suuremmin valittamistakaan kuitenkin. Hieman toivoin KESin voittoa varsinkin, kun diggaan Davey Boysta.

Sitten siihen otteluun, jota tuli odoteltua eli Kota Ibushin ja Ricochetin mestaruusmatsi. Tässä on kaksi herraa, joista kumpaakin on joskus pidetty spottiapinoina, mutta jotka ovat kummatkin nostaneet tasoaan aika hitosti. Ricochetillä varsinkin tänä vuonna on tuntunut loksahtelevan paikat kohilleen ja on nähty hienoja matseja toisensa perään. Yleisöreaktiot Ricochetille olivat valtavat ja mies myös esiintyi välillä varsin päällikkömäisesti. Tämä oli hieno matsi, mutta odotin paljon enemmän. Melko lyhyt aika, joka ottelulle oli annettu yllätti ainakin minut. Toivottavasti tämä oli kuitenkin vain ensimmäinen luku Ricochetin ja Ibushin otteluissa.

Toinen puoliaika alkoi tuskastuttavasti ja sai lopulta minut kelaamaan loput matsista viiden minuutin jälkeen. Nämä Susukigunin ja Yanon ja jonku partnerin ottelut eivät vain kiinnosta minua pätkääkään. Iizuka näyttää vanhalta seniililtä ukolta, Sakuraban ilme naamalla on varsin tyhjä, Yano ei kiinnosta ja Suzukikaan ei vakuuta. Blaaaah.

Kaksi perättäistä Bullet Club joukkuematsia olivat ihan hyviä, vaikkakin Andersonin ja Gallowsin joukkueen kohtaaminen Tanahashin ja Makaben kanssa tuntui jatkavan erittäin samalla linjalla kuin Best Of The Super Junior -turneessa nähdyt Bullet Club vs Tanahashi with random partners. Matsi oli kuitenkin hyvä, vaikkakaan ei erinomainen. Tosin ei se Okadan, Ishiin, Stylesin ja Takahashinkaan ottelu mikään loistava ollut. Kuitenkin Stylesin ja Okadan kesninäinen matsaaminen ottelussa tuntui erinomaiselta ja siltä, mitä suuren otteluparin pitäisikin. Ishii oli jälleen kerran päällikkö matsin alussa ja myi erinomaisesti koko loppumatsin 'buckle Bombbia, joka näytti erittäin vaaralliselta. Lopetuksesta tykkäsin, vaikka ihmettelen miksei tässä annettu Okadalle voittoa Stylesista. Okadalle se olisi tullut tarpeeseen.

Bad Luck Falen ja Shinsuke Nakamuran matsia arvostan ehkä hieman enemmän kuin Goner, koska eihän tämä ainoastaan ollut siedettävä vaan ihan nautinnollinen main event. Jossain WWE:ssä tämä olisi kerännyt suoranaista ylistystä PPV:n main eventtinä. Siitä olen samaa mieltä, että Fale on erittäin kankea kehässä ja kauhulla odotan herran IC-reigniä. Miehellä on hyvät finisherit ja näköjään ihan kannettava kaveri, mutta pitää todellakin olla oikeat vastustajat, jotta lopputulos ei ole tuskastuttava. Itse tykkään sinänsä Falen hahmosta, mutta miehen otteet tuntuvat siihen rooliin välillä hieman laiskoilta. Stiffeyttä ja intensiivisyyttä mies kaipaisi. Main eventtinä kuitenkin ihan jees ja tähtiarvosanoilla varmaan joku ***+ ja Enskan asteikolla C+.

--

Parista asiasta vielä loppuun. Itse odotan myös G1 Glimaksia jonkinlaisissa kiimoissa ja yritän luultavasti jotain aina kommentoida. Ishiin ja Shinsuken ottelu on itsellänikin se odotetuin, mutta tosiaan varsinkin A-lohko on talentin puolesta hiton kunnossa muutenkin. Shinsuke on ehkä oma suosikkini tällä hetkellä NJPW:n rosterista, mutta en voi kieltää sitä etteikö Ishii olisi kehä-äksönin puolesta vetänyt parhaiten. Ibushin ja miehen ottelu oli varmaan itselleni nautinnollisin koko vuonna. Shinsukella on vain kaikki kunnossa tällä hetkellä.

Stylesista ja Bullet Clubista sen verran, että olen samaa mieltä ettei Styles pysty Devittin persoonaa korvaamaan. Erinomaisesti mies on kuitenkin vetänyt Okadaa vastaan ja toivottavasti mies pysyy NJPW:n vakiokalustossa pitkään. Bullet Club on kyllä hieman ottanut suuntaa tylsemmäksi, mutta en itse suoranaisesti hauku stablea. Tässäkin tapahtumassa kuitenkin nautin Bucksien, Stylesin ja Takahashin sekä Gallowsin ja Andersonin matseista. Pienellä varauksella myös main eventistä, vaikka se ei juurikaan Falen ansiota ollut. Bullet Club on vain kääntynyt paljon geneerisempään suuntaan Devittin lähdettyä ja ne kultaisimmat ajat taitavat olla ohi. Silti nautin stablesta varsinkin silloin, kun heidän matsinsa eivät sisällä sataatuhatta sekaantumista.
GOD OF ALERT Heeelp meee

Tajunnan Rakennelmia

Avatar
MR.Off Topic
Viestit: 3971
Liittynyt: Ke 22.08.2007 17:34
Paikkakunta: GODLAND

Re: Yleinen puroresukeskustelu

Viesti Kirjoittaja MR.Off Topic » La 02.08.2014 10:24

Tajusin juuri, että nyt viikonloppuna on aikaa katsoa painia ns. vitusti ja katseluunhan menee G1 Climax. Joten itse yritän vähän joka päivästä kommentoida sitä mukaan, kun saan noita katseltua. Ensimmäisestä päivästä olen jo katsellut kaksi ekaa matsia ja nyt aloittelen kolmannen. Heitetäänpä hieman kahdesta ekasta matsista mutinaa.

Falea pushataan ilmeisesti oikein kunnolla. Mies päätti Dominion tapahtuman voittoon ja aloitti nyt G1 Climaxin isolla matsilla Ishiiä vastaan. Kaikenkaikkiaan itse tykkäsin ottelusta ja toimi minusta erinomaisesti openerina. Painissa oli hieman erikoinen asetelma, josta WWE vertauskuvana tulee mieleen joku Chris Benoit vs Big Show. Hard hitting ottelu ja itse sanoisin, että about ***½ luokkaa tähtinä. Ishiillä oli kyllä taas hiton iso rooli ja todellakin vuoden painijaa miettiessä on kyllä ensimmäisiä.

Shelton X Benjaminen ja Gallowsin matsi ei sitten ollut erityisen hyvä. Ei se huonokaan ollut, mutta hieman tylsä. Benjaminia oli mukava nähdä ja herra vaikutti olevan vieläki hyvässä kunnossa. Odotan kyllä innolla miehen matseja joitain hieman taitavampia kehätaitureita vastaan. Täytyy myös sanoa tässä, että NJPW:ssä painijoiden entrancet ja musiikit tuntuvat olevan paljon enemmän ajan hengessä mukana kuin esimerkiksi WWE:n.

Palaillaan myöhemmin päivään yksi.
GOD OF ALERT Heeelp meee

Tajunnan Rakennelmia

Avatar
MR.Off Topic
Viestit: 3971
Liittynyt: Ke 22.08.2007 17:34
Paikkakunta: GODLAND

Re: Yleinen puroresukeskustelu

Viesti Kirjoittaja MR.Off Topic » Su 03.08.2014 12:31

Nyt on se myöhempi aika. Kaiken kaikkiaan varsin hyvä aloitus turnaukselle. Ensimmäinen puolikas tarjosi periaatteessa kaksi hyvää ottelua. Toinen oli Falen ja Ishiin aloitus ja sitten Nagatan ja Kojiman matsi oli varsin hauskaa katsottavaa. Kojimalle toivon hyvää turnausta, koska tykkäsin ainakin tässä ottelussa miehestä jopa paljolti. Benjamin-Gallows ja Anderson-Tenzan olivat luokkaa ihan kivaa täytettä ja Suzuki-Yano oli tavalliseen tapaansa aivan kauhea.

Toinen puolikas tarjosi sitten useamman hyvän matsin ja shown loppu olikin melkoista tykitystä. Takahashi-Naito tippui aika samaan luokkaan ekan puoliskon täytematseihin, mutta kyllähän Naitoa mielellään katsoo. Takahashille en ole vielä löytänyt sydämmestäni paikkaa ja vielä vähemmän tämän matsin jälkeen, kun mies melkein tappoi Naiton. Makabe-Goto matsi oli ensimmäinen erinomaisista otteluista ja sen lopetus oli mahtava. Tanahashi ja Honma pistivät sellaisen matsin pystöön, että Kota Ibushin jääminen pois turnauksesta ei harmittanut enää kovin paljoa. Shibata vakuutti jälleen kerran matsissaan Shinsuke Nakamuraa vastaan ja matsi oli varsin nautinnollinen. Sanoisin, että illan MOTN. Main eventtinä nähty Styles-Okada tarjosi yhden asian, jota matsilta toivoin, Okadan voiton. Okada tarvitsi voiton Stylesista, että voisi enää koskaan haastaa miehen uskottavasti.

Hyvä aloitus ja toiseen päivään lähen hymy huulilla. :)
GOD OF ALERT Heeelp meee

Tajunnan Rakennelmia

Avatar
MR.Off Topic
Viestit: 3971
Liittynyt: Ke 22.08.2007 17:34
Paikkakunta: GODLAND

Re: Yleinen puroresukeskustelu

Viesti Kirjoittaja MR.Off Topic » Su 03.08.2014 22:00

Kirjotellaan vielä kakkospäivästäkin jotain ennenkö jo startataan kolmonen. Toivottavasti Migu ja Gonerkin innoistuisivat jotain raattaamaan tänne alueelle ennemmin tai myöhemmin. Alkuun vielä voisi heittää pari ennustusta. Ensimmäinen on, että uskon Okadan voittoon aika vahvasti. Toinen on, että Fale tulee menemään pitkälle, vaikka kakkospäivänä nähtiinkin aika shokeeraava häviö. Shibatalle, Naitolle ja Stylesille ennustan myös kovia turnauksia. Tosin Styles noista aika selviö, mutta kuitenkin.

Eka päivä oli luonnollisesti pakattu täyteen isoja ja hyviä otteluita. Tällaiseen turnaukseen kuitenkin mahtuu niitä ottelupareja, jotka eivät ole ihan niin innostavia. Toinen päivä olikin selvästi pienemmillä matseilla rakennettu, josta kertoo esimerkiksi Gallowsin ja Tanahashin main event. Kaiken kaikkiaan tämä päivä olikin jossain määrin hyvinkin keskitasoinen. En sitten tiedä, kuinka huonona NJPW:n keskitasoa voi pitää ja ei kuitenkaan mitään myötähäpeä hetkiä tullut. (Eka päivä sellaisen tarjosi Yano versus Suzuki part 156:lla.) Oli tässäkin päivässä kuitenkin kohokohtansa, joista kirkkaimpana itselleni nousee Nakamuran ja Davey Boy Smithin matsi. Openerina toiminut Ishii versus Kojima oli myös hyvä ottelu ja Stylesin ja Yanon ottelu yllätti hauskuudellaan. Yano myös onnistui pariin kertaan voitollaan pelottelemaan. Muutamia poimintoja ja tarkempia kommentteja osasta otteluista.

Ensinäkin tuo Nakamura-Davey Boysta täytyy sanoa, että Davey saatiin näyttämään hyvältä tässä ottelussa, vaikka hävisikin. Samaa sanoisin myös Daveyn joukkuekaveri Lance Archerista, joka suorastaan brutaalisti dominoi Naitoa, mutta hävisi lopulta small packagella. Toisaalta joku voisi sanoa, että Archer oli heikko eikä onnistunut viimeistelemään Naitoa. Muista matseista tuumailisin, että Honma yllätti itseni jälleen kerran positiivisesti, vaikka edellisen päivän tasolle ei päästy ja Benjamin tarjosi päivän yllätyksen selättämällä Falen. Benjaminin ja Falen matsista sanoisin myös, että tuo osattiin pitää sopivan lyhyenä ettei kyllästys iskenyt.
GOD OF ALERT Heeelp meee

Tajunnan Rakennelmia

Avatar
Morbicae_
Viestit: 230
Liittynyt: La 31.07.2010 11:45
Paikkakunta: Espoo

Re: Yleinen puroresukeskustelu

Viesti Kirjoittaja Morbicae_ » Ma 04.08.2014 03:53

Suzuki vs. Styles = ***** ja Match of the year. Ei voi muuta sanoa. :mrgreen:
"Wrestling is supposed to be fun."
- Dean Ambrose

Avatar
Migu.22
Viestit: 730
Liittynyt: Ti 03.05.2005 15:43
Paikkakunta: Tampere

Re: Yleinen puroresukeskustelu

Viesti Kirjoittaja Migu.22 » Ma 04.08.2014 09:46

Kaikenlaiset kiireet pukannut senverran päälle, etten ole ehtinyt katsomaan vasta kuin kaksi päivää kokonaisuudessaan, sekä pari ennakkoon eniten odottamaani matsia sieltä täältä. Viikonloppuna olisi tarkoitus viimeistään perehtyä tarkemmin, mutta voin jo todeta että Morbicaen tapaan oma tänhetkinen MOTY on jo tapahtumasta plakkarissa. Eri matsi toki, mutta sitä kovaa tavaraa on vielä paljon katsottavana. Paremmilla tiedoilla palattaneen sitten myöhemmin astialle.
\____0___/

Avatar
MR.Off Topic
Viestit: 3971
Liittynyt: Ke 22.08.2007 17:34
Paikkakunta: GODLAND

Re: Yleinen puroresukeskustelu

Viesti Kirjoittaja MR.Off Topic » Ma 11.08.2014 21:51

Päivät kolme ja neljä purkissa ja pakko todeta, että G1:stä ei voi kuin rakastaa. Varsinkin neljäs päivä oli kokonaisuudessa melkoista hunajaa ja koko turnauksessa rakentuu niin monia erilaisia tarinoita, joita innolla tulee seurattua. Myös ehkä paras mahdollinen tapa tutustua eri painijoihin. Aivan upeaa.

Kolmos päivän katselu hoitui niin pätkissä, että siitä en oikeastaan ihan hirveästi muista. Matsi listaa tsekkailemalla mieleeni nousee, että Nagatan ja Falen ottelu oli hyvin onnistunut ja alan vakuuttumaan Nagatasta. Falen bookkaus on minusta kerrassaan erinomaista ja miehestä on tulossa oma "guilty pleasure". Mikä minusta Falen kohdalla se tekijä on, että periaatteessa mies voi voittaa kenet tahansa ja mies on yleensä ottaen niskan päällä, mutta Benjamin häviö viestii kuitenkin, että mies on voitettavissa. Nelos päivä vahvisti tätä. Nagata onnistui myymään Falen minulle monsterina, kunhan Fale vielä karsisi sen kamalan spearin pois liikearsenaalistaan.

Benjamin-Ishii, että Shibata-Smith Jr. olivat molemmat shown pienoisia valopilkkuja. Shibatan ja Davey Boyn matsia varjosti sille siunattu lyhyt aika ja juuri, kun matsi tuntui nappaamaan turbovaihteen päälle se jo loppui. Ishii toimitti Benjaminin kanssa perusvarman matsin. Illan parhaat matsit tarjottiin ihan lopussa, kun ensin Tanahashi ja Kojima pistivät shown pystöön ja ilta huipentui Makaben ja Okadan matsiin, joka oli erinomainen. Paskoja matseja ei oikeastaan nähty kuin Tenzanin ja Takahashin väsyttävä vääntö, mutta muuten jopa Yano-Naito onnistui viihdyttämään. Peukku pystöön tästäkin illasta.

--

Ilta numero nelosen katsoinkin sitten kokonaan tänään, joten tuoreempia ajatuksia siitä. Aloitetaan, vaikka mainitsemalla siitä, että Kojiman ja Falen matsin päätös oli jälleen kerran erinomaista bookkausta. Faleen on saatu luotua se tunne, että aina tulee odotettua miehen voittoa, mutta ei todellakaan voi olla varma. Isot voitot Nakamurasta ja Ishiistä povasivat todella kovaa G1:stä Falelle, mutta nyt mies on kuitenkin hävinnyt sekä Benjaminille, että Kojimalle. Luo todella jännitystä Falen matseihin joka kerta.

Benjamin ja Davey Boy pistivät solidin matsin kehiin ja tässä nähtiin muutamia varsin upeita liikesarjoja. Ehkä eniten tykkäsin kuitenkin siitä Angle Lockin muutoksesta Sharpshooteriin. Upeaa. Benjaminin kohdalla olen hieman tipahtanut kärryiltä, että mitä miehen suhteen aiotaan. Shelton ei ole vielä hävinnyt yhtään matsia ja napannut esimerkiksi Falen ja Ishiin päänahan. Miehen bookkaus tuntuu erittäin vahvalta ja vaikka mies on varsin hyvä painija, niin kyllä mies on kovassa seurassa enkä millään jaksa uskoa tämän draivin kestävän turnauksen loppuun asti.

Suzuki-Tenzan ja Goto-Yanosta katoin vain lopetukset, koska ei vain kiinnostanu. Mainitaan myös samaan syssyyn, että Makaben ja Archerin matsi meni vahvasti kelaillen myös.

Honma on yksi upeimmista tarinoista koko G1:llä. Mies tuntuu aina häviävän ja falling headbutt on legendaarisen huono liike, mutta yleisö on todella kuumana herraan. Niimpä hänen matsejaan katsoo jo siksi, että miehen voitto olisi itseasiassa ihan hiton iso juttu. Kyllä se voitto vielä tulee, mutta kuinka suurta vastustajaa vastaan ja räjähtääkö hallin katto silloin? Honman matseja ei myöskään yhtään huononna se, että ne eivät ole huonoja. Ishiä vastaan piti jo tosissaan jännittää, että joko nyt Honma ottaa voiton, mutta niin vain Ishii otti voiton. Jopa onneksi, sillä Tomohiro saisi tottakai päätyä pitkälle turneessa.

Nagata jatkoi hyvien otteluiden sarjaa kohdatessaan Nakamuran, mutta tältä matsilta minä en ainakaan mitään muuta odottanutkaan. Shinsuken hahmo on upea, sillä vaikka mies tuntuu olevan varsin feissi, niin tässä matsissa mies avoimesti epäkunnioitti Nagataa. Sitä seurannut strike-sota oli upea varsinkin, kun sekä Nakamura, että Nagata tuntuvat olevan aivan sairaan hyviä myymään. Varsinkin Nagatan potkut vaikuttavat ihan pirun kovilta, kun Nakamura heiluu kuin sätkynukke. Lisäksi markkaan joka ainua kerta sille, kun Nagata muljauttaa silmänsä vääntäessään Fujiwara Armbaria tai sen tapaista. Hieno matsi.

Naiton ja Stylesin ottelusta ei ole juuri sanottavaa. Helposti neljän tähden matsi, joka sisälsi ehkäpä Stylesin parasta työskentelyä heelinä NJPW:ssä tähän mennessä. Tämä oli myös yksi niistä matseista, joka muistutti siitä, miksi veri joskus tekee otteluista parempia.

Okadan ja Andersonin matsistakaan ei ole hirveämmin sanomista. Anderson näytti pitkästä aikaa suurempaa osaamistaan ja tämä parivaljakko pisti kaikin puolin solidin matsin pystöön. Ei päässyt edellisen tasolle, mutta ei jäänyt turhan kauaksikkaan. Anderson on loistava saamaan yleisön vihat päälleen. Andersonille voitto oli erittäin tärkeä.

Tanahashin ja Shibatan matsi oli mielestäni turnauksen tähän astisesti paras ja ehkäpä paras tänä vuonna näkemäni ottelu. Ihan sisääntuloista alkaen tämä oli hieno matsi ja viimeistään siinä vaiheessa tiesi, että tosi on kyseessä, kun Shibata seisoi keskellä kehää hievahtamatta Tanahashin kävellessä ohi. Tanahashi tuntuu pistävän joka liikkeeseen kaiken peliin ja Shibatasta on tulossa ehkäpä yksi suosikki painijoistani. Kerrassaan kylmän viileää täydellistä suorittamista Shibatalta. Ottelun lopetus oli hienoin pitkään aikaan näkemäni ja tosissaan sai jännittää kumpi tämän matsin voitti. Se onkin G1:n hienous itselleni. Todella vaikea arvata etukäteen kuka voittaa muutamia matseja lukuunottamatta. Palauttaa jännityksen tähän lajiin.

Nelospäivä oli mielestäni tähän menneistä parhain.
GOD OF ALERT Heeelp meee

Tajunnan Rakennelmia

Avatar
MR.Off Topic
Viestit: 3971
Liittynyt: Ke 22.08.2007 17:34
Paikkakunta: GODLAND

Re: Yleinen puroresukeskustelu

Viesti Kirjoittaja MR.Off Topic » La 16.08.2014 12:01

Jatketaanpa huutelua täällä. Päivät 5, 6, 7 ja 8 on nyt purkissa omalta osalta ja kyllähän tämä turnaus tuntuu about parhaalta asialta ikinä, mitä olen painin parissa katsonut. Ihan uskomatonta settiä nähdään päivä toisen jälkeen G1 Climaxissa eikä kyseessä ole ainoastaan hyviä otteluita. Turnauksen nerokkuus piilee siinä, että pääsee katsomaan painijoiden kehitystä niin kayfabessa, että sen ulkopuolella. Matsit sisältävät myös tarinoita, joita voi seurata vaikkei ymmärrä sanaakaan, mitä ne jodlaa. Tämä on jotain, mitä WWE:ssä on mielestäni unohdettu. Pro Wräsling ottelun hienous on siinä, että ne kertovat tarinoita. Kattokaa ihmeessä tätä timanttia!

Heitetäänpä joitain matseja, mitä pitäisi katsoa näiltä päiviltä. Päivä numero 5 oli ehkä vähän heikompi, mutta suosittelen tsekkaamaan Benjaminin taiston Shibatan kanssa, että Naiton ja Okadan tähdittämän main eventin. Kutos päivältä jäi parhaimpina mieleen Benjaminin ja Nakamuran ottelu, mutta aivan omassa luokassa oli Tanahashin ja Ishiin main eventti. Seitsemäs päivä sisälsi kolmen matsin sarjan lopussa, jota en ole ennen nähnytkään. Ensin AJ ja Suzuki pistivät tajuttoman kovan matsin pystöön, Nagata ja Shibata jatkoivat samalta polulta ja Ishii huipensi toisen päivän peräkkäin main eventissä Nakamuran kanssa. Kahdeksannen päivän huipensi Tanahashin ja Nakamuran upea matsi.

Tuossa nyt jotain, mitä tsekkailla, jos ei koko turnausta halua katsella. Lohkon voittajiksi alan pikku hiljaa toivoa Tanahashia ja Okadaa, koska se kuulostaisi melko kovalta finaalilta. Eiköhän Okada tule Climaxin viemään ja se rakentelee vähitellen Stylesin ja Okadan rematchiin. Saa nähdä mihin suuntaan esimerkiksi Nakamura, Ishii, Shibata ja Tanahashi lähtevät. Shibatan ja Tanahashin välille on vishiinki huhuiltu feudia, joka olisi upea. Tuo nelospäivänä käyty Shibatan ja Tanahashin matsi oli erinomainen ja tuntui olevan ensimmäiset tahdinlyönnit herrojen feudille.
GOD OF ALERT Heeelp meee

Tajunnan Rakennelmia

Avatar
Migu.22
Viestit: 730
Liittynyt: Ti 03.05.2005 15:43
Paikkakunta: Tampere

Re: Yleinen puroresukeskustelu

Viesti Kirjoittaja Migu.22 » La 04.10.2014 21:00

Nonni, minäkin sain sitten G1:n katsottua sitten vihdoin ja viimein loppuun :?

Kaikenlaisia "tärkeämpiä" juttuja kirmasi kaiken aikaa edelle, entiiä. Jotenkin katosi se mielenkiinto parin ensimmäisen päivän jälkeen. Sitten siirtyi vain yksittäisiin matseihin, ja loppupäivät unohtui ihan täysin. Mutta mikä sai intoni katoamaan? En todellakaan tiedä.

Koko turnaus oli noin otteluiden puolesta toki ihan odotetun kova. MOTY-kandidaattiakin löytyy, mutta kun viimevuonna oteltiin se lähes kuuden tähden matsi, jäi jotenkin selittämättömän vajavainen olo. Voitonkin olisin ehkä suonut jonnekkin muualle, vaikkei siinä näinkään ole toki liiemmin vikaa. Lasketaanko tässä liikaa "varman päälle" mentaliteetillä, se jää nähtäväksi.

AJ Styles osoitti olevansa ihan maailman kärkipäätä kehässä, kuten on jo TNA:sta lähdöstään näyttänyt, vaikkei "hahmona" kiinnosta kyllä vieläkään. Ishii oli pelottavankin tasaisen varma, vaikka viimeisten päivien loukkaantuneena otteleminen saattoi rajoittaa sitä kirkkainta tähteä, mene ja tiedä. Fale v***ttaa edelleen. Turnauksen todellinen yllättäjä oli kuitenkin Honma. Alunperinhän tuossa piti vissiin olla Kota Ibushi(?), jolta olisi odottanut toki hyviä kehäotteita, mutta Honma peittosi kyllä viihdearvossaan tuon sitten täysin odotuksia vastoin. Mahtavaa =D> Muutoin kaikki olivat aikalailla odotetun tasoisia, mitä nyt yllättävän paljon tykkäsin Sheltonistakin.

Tarkoituksena on ottaa pikkuhiljaa kiinni tästäkin taas, mutta saas nyt nähdä. Tännekkään ei kuitenkaan mitään ihan älytöntä intoa ole koskaan postata purosta/indyistä ylipäätään, kun muut paikat sopii siihen tarkoitukseen paljon paremmin :? Mutta koittakaa ihmeessä postailla jotain tännekkin, kiva niitä on lukea, ja joskus saattaa jopa jotain keskusteluakin herätä.

e: niin ja Gonerin ja Morbicae_n ym. kommentit turnauksesta kiinnostaisi myöskin. Vaikka helvetisti jäljessä ollaakin.
\____0___/

Avatar
Morbicae_
Viestit: 230
Liittynyt: La 31.07.2010 11:45
Paikkakunta: Espoo

Re: Yleinen puroresukeskustelu

Viesti Kirjoittaja Morbicae_ » To 16.10.2014 16:48

Migu.22 kirjoitti:Nonni, minäkin sain sitten G1:n katsottua sitten vihdoin ja viimein loppuun :?

Kaikenlaisia "tärkeämpiä" juttuja kirmasi kaiken aikaa edelle, entiiä. Jotenkin katosi se mielenkiinto parin ensimmäisen päivän jälkeen. Sitten siirtyi vain yksittäisiin matseihin, ja loppupäivät unohtui ihan täysin. Mutta mikä sai intoni katoamaan? En todellakaan tiedä.

Koko turnaus oli noin otteluiden puolesta toki ihan odotetun kova. MOTY-kandidaattiakin löytyy, mutta kun viimevuonna oteltiin se lähes kuuden tähden matsi, jäi jotenkin selittämättömän vajavainen olo. Voitonkin olisin ehkä suonut jonnekkin muualle, vaikkei siinä näinkään ole toki liiemmin vikaa. Lasketaanko tässä liikaa "varman päälle" mentaliteetillä, se jää nähtäväksi.

AJ Styles osoitti olevansa ihan maailman kärkipäätä kehässä, kuten on jo TNA:sta lähdöstään näyttänyt, vaikkei "hahmona" kiinnosta kyllä vieläkään. Ishii oli pelottavankin tasaisen varma, vaikka viimeisten päivien loukkaantuneena otteleminen saattoi rajoittaa sitä kirkkainta tähteä, mene ja tiedä. Fale v***ttaa edelleen. Turnauksen todellinen yllättäjä oli kuitenkin Honma. Alunperinhän tuossa piti vissiin olla Kota Ibushi(?), jolta olisi odottanut toki hyviä kehäotteita, mutta Honma peittosi kyllä viihdearvossaan tuon sitten täysin odotuksia vastoin. Mahtavaa =D> Muutoin kaikki olivat aikalailla odotetun tasoisia, mitä nyt yllättävän paljon tykkäsin Sheltonistakin.

Tarkoituksena on ottaa pikkuhiljaa kiinni tästäkin taas, mutta saas nyt nähdä. Tännekkään ei kuitenkaan mitään ihan älytöntä intoa ole koskaan postata purosta/indyistä ylipäätään, kun muut paikat sopii siihen tarkoitukseen paljon paremmin :? Mutta koittakaa ihmeessä postailla jotain tännekkin, kiva niitä on lukea, ja joskus saattaa jopa jotain keskusteluakin herätä.

e: niin ja Gonerin ja Morbicae_n ym. kommentit turnauksesta kiinnostaisi myöskin. Vaikka helvetisti jäljessä ollaakin.
Ei voi kyllä muuta sanoa kuin että oli mahtava turnaus. Antaisin jopa kahdelle turnauksen otteluista 5-tähteä!

Jos pitäisi turnauksen MVP nimetä, niin antaisin sen tittelin varmaan AJ Stylesille. Mies veti hienoja otteluita mm. Suzukin ja Naiton kanssa.

Laitetaa loppuun vielä vaikka tän vuoden top-5 puro matsit, tähän mennessä:
1. Shinsuke Nakamura vs. Kazuchika Okada - G1 Climax
2. AJ Styles vs. Minoru Suzuki - G1 Climax
3. Katsuyori Shibata vs. Hiroshi Tanahashi - Destruction in Kobe
4. AJ Styles vs. Hiroshi Tanahashi - G1 Climax
5. Ricochet vs. KUSHIDA - Best of the Super Jr.

On kyllä ollut älyttömän hieno vuosi New Japanille! =D>
"Wrestling is supposed to be fun."
- Dean Ambrose

Avatar
MR.Off Topic
Viestit: 3971
Liittynyt: Ke 22.08.2007 17:34
Paikkakunta: GODLAND

Re: Yleinen puroresukeskustelu

Viesti Kirjoittaja MR.Off Topic » La 27.12.2014 21:51

Halu katsella NJPW:tä nousi ja Power Strugle nimistä tapahtumaa olenkin silmäillyt. Porukoiden netti kuitenkin vittuili suuresti ja en täten vieläkään ole tätä loppuun asti saanut katsottua. Muutamia mietteitä kuitenkin ranskalaisilla:

- Young Bucksit on superstaroja. Ihan sama ovat miehet sitten NJPW:ssä tai Beyond Wrästlingissä niin tietää, mitä tulee saamaan. Röyhkeän kukkoilevaa esiintymistä sekä maailman parasta joukkuepainia. Siihen todellakin on syy, että miehiä nimitetään parhaaksi tiimiksi planeetalla.

- O'Reillylle on tehnyt erittäin hyvää tiimailu Bobby Fishin kanssa ja eiköhän ReDragon nappaakin jalan sijan japanista nyt, kun miehet siellä viettävät enemmän aikaa. Matsi Time Splittersien kanssa oli taattua laatua.

- Suzukin tuhlaus loppumattomassa Yano feudissa v***ttaa. Plussaa kuitenkin Sakuraban kanssa taistelusta.

- Kenny Omegan liittäminen Bullet Clubiin on paras idea pitkään aikaan, mikä on liittynyt Bullet Clubiin. Tämä hahmo tulee olemaan mahtavuutta, mutta kysymys kuuluu pystyykö Omega vetämään sen vakavana vai tuleeko hahmosta hieman camp-henkinen?

- AJ Styles tekee NJPW:ssä parasta heel työskentelyä urallaan. Yoshitatsu muistuttaa kuinka huvittavan paskaa miehen bookkaus WWE:ssä oli ja kuinka kaverista olisi saanut enemmänkin irti.

Pätkimisen takia katselu loppui tähän väliin ja oikeastaan hypin matseja jo aikasemmin yli. Ainakin IWGP Junior -mestaruusmatsi meni ohi. Harmittaa, koska herkuthan oli vasta alkamassa. Ainakin Goto versus Ishii ja main eventtinä oli Shibata vs Nakamura, jos en väärin nähnyt. Ehkäpä huomenna katson loput.

Edit: puhuimpa paskaa tuolla. Sakuraba eikä Honma.
Viimeksi muokannut MR.Off Topic, Su 28.12.2014 19:22. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
GOD OF ALERT Heeelp meee

Tajunnan Rakennelmia

Avatar
MR.Off Topic
Viestit: 3971
Liittynyt: Ke 22.08.2007 17:34
Paikkakunta: GODLAND

Re: Yleinen puroresukeskustelu

Viesti Kirjoittaja MR.Off Topic » Su 28.12.2014 17:01

Tuplat, koska yritän herätellä puroresutyyppejä! NJPW on kyllä hieno promootio nimittäin se herättää itsessäni jotain, mikä on ollut kadoksissa. Nimittäin se innostuneisuuden lajia kohtaan jolloin on pakko kirjottaa aiheesta. WWE ei herätä tätä itsessäni vaan tyydyn useimmiten vain keskustelemaan itseni kanssa aiheesta pään sisällä. NJPW herättää itsessäni innon, jolloin on pakko päästä kertomaan asiasta maailmalle. Huutamaan, ETTÄ p****le KATTOKAA! Intohimo. Intohimo. Intohimo. Intohimo tätä lajia kohtaan!


Power Struggle 2014

Puhun nyt kolmesta viimeisestä matsissa, sillä shown alkupuolta kävin edellisessä viestissä läpi. Uskon, että tulee pitkä viesti tai ainakin pään sisällä tätä kirjoittaessa mentiin sellaisiin sfääreihin, että Rovaniemen sfäärin keinujen juopot keinujatkaan eivät pääse samoihin sfääreihin. Let's go!

Tomohiro Ishii (c) VS. Hirooki Goto

Olen aina tiennyt Goton olevan kova painija, mutta tämä ottelu oli ensimmäinen kerta, kun sen näin ilmiselvänä silmieni edessä. Taikuri, jonka tämän taikoi Gotosta esille oli koko painimaailman tämän hetken paras kehätaikuri Tomohiro Ishii. Tällä miehellä on nimittäin varmaan tänäkin vuonna CV:ssään noin 10 MOTYC-matsia ja tämä yksi parhaista. Miksi? Näiden kavereiden vaihtaessa Lariatteja peräjälkeen tulee fiilis kolossaalisesta taistosta. Kavereiden jalat eivät hievahdakkaan toisen iskiessä ensimmäisen lariatin, mutta ilmeestä näkee, että kipeää tekee. Neljännen ja viidennen kohdalla alkaa jalat mennä spagetiksi ja isot miehet huojuvat jo askeleillaan, mutta on kunnian asia niitata ensin toinen pois jaloiltaan. Kumpikaan ei halua luovuttaa vaan ovat jääräpäisiä jässiköitä. Lopulta toinen voittaa kuitenkin, mutta se on vasta taistelun alkua. Molempien rojahtaessa mattoon on fiilis kuin Rocky-leffassa. Kumpi nousee ensin?

Mitä yritän sanoa on, että tämä kaksikko luo käsinkosketeltavan fiiliksen ja tarinan periaatteessa yhtä liikettä käyttämällä. Toki miehet matsin kuluessa käyttävät myös laajempaa arsenaalia, mutta se 3-4 minuutin jakso, kun miehet periaatteessa iskevät vain lariatteja on viihdyttävämpää kuin koko 3 tunnin raaka. Raaka ei oikeastaan ole edes raaka verrattuna tähän otteluun. Nimittäin yksinkertaisin liikekkin näyttää aivan pirun brutaalilta. Tomohiro Ishii puskee kallollaan Gotoa leukaan ja olen varma, että Goton leuka luultavasti murtui. Ainakin siltä se näytti. "Stone Pitbull" on lempinimi, joka kuvaa Ishiä paremmin kuin mitkään sanat, mitkä voin tähän kirjoittaa. Tässä ottelussa myös näytetään, että "no-sell" on oikeasti pirunmoista myymistä. Ottelun lopuksi minulla on yksi fiilis. Nämä miehet eivät ole normaaleja, he ovat elämää suurempia kiven kovia jätkiä. MOTYC.


Chaos (Kazuchika Okada & YOSHI-HASHI) VS. Hiroshi Tanahashi & Kota Ibushi

Tämä on nyt vahva oma tulkintani tästä ottelusta. Kaikki alkaa ennen yhdenkään iskun vaihtoa. Hiroshi Tanahashi ja Kazuchika Okada ovat promootion kolossaalisia tähtiä. Tanahashi on legenda, ikoni, mies mailla vertaansa, sillä hänenlaista supertähteä ei tule kuin yksi sadassa vuodessa. Okada on NJPW:n kultapoju niin tarinallisesti kuin oikeasti. Miehet näyttävät joukkuekavereilleen, että he aloittavat ja "pikkupojat" voivat mennä oottamaan vuoroansa. Ottelu alkaakin näiden kolossaalisten tähtien kaksintaistelulla.

Ibushi on nuorukainen, jonka itse katsoisin olevan jopa jonkinlainen Tanahashin mantelinperijä. Ibushin tekniikka on täydellinen, mutta mieheltä puuttui joitain ominaisuuksia, jotka Tanahashista näkee päälle päin. Hiroshi on nimittäin kuin suoraan Tekkenistä repäisty ja miehen iskut näyttävätkin kolossaalisilta. Tanahashi heittää koko kehonsa voiman hyppypotkunsa taakse. Ibushin potkut ja lyönnit ovat sen sijaan kuin kärpäsen iskuja verrattuna Tanahashin vastaaviin. Tämä ei kuitenkaan haittaa, koska Kota Ibushi on nyt tullut imemään Tanahashilta kaiken tietämyksen siitä, mitä on olla supertähti ja mitä on olla 7 kertainen IWGP Heavyweight Champion. Tarinaksi nouseekin kuinka Okada ja Yoshi-Hashi eristävät Ibushin kehään ja systemaattisesti tuhoavat Ibushin sekä Tanahashin. Okada itseasiassa yhdessä välissä kirjaimellisesti tuhoaa kaksikon noin 10 sekunnissa. Ibushi kuitenkin sinnittelee ottelussa kaikin voimin mukana, vaikkakin välillä Tanahashi joutuu miehen pulasta pelastamaan. Mikään ei kuitenkaan tunnu olevan tarpeeksi ja yhtäkkiä jokainen katsoja tietää ettei Tanahashi voi enää pelastaa Ibushia. Juuri silloin Ibushi iskee näyttävän Hurracanranan ja puoliminuuttia myöhemmin on käyttänyt tilaisuutensa hyväksi selättäen Yoshi-Hashin. Ibushin tie kohti huippua on alkanut!

Ottelun lopulle täytyy antaa myös tunnustusta, sillä heti käytetään pienikin hetki hyväksi ja rakennellaan jo tulevaa Tokyo Domen tapahtumaa. Kazuchika Okada käy näyttämässä salkkuaan Tanahashille periaatteessa sanoen, että Hiroshin aika mestarina käy vähiin. Todella hieno visuaalinen hetki itseasiassa tämä herrojen katseiden vaihto. Matsina tämä ei ollut paras joukkuematsi, minkä olen nähnyt, mutta kaikinpuolin kuitenkin hieno ottelu.


Shinsuke Nakamura (c) VS. Katsuyori Shibata

Tämän otteluparin hienoutta aukaistakseni haluan aukaista molempia painijoita ensin. Huomioidaan myös tässä, että main eventtiä ei tosiaan käydä promootion ykkösvyöstä vaan vähintäänkin lähes yhtä arvokkaasta promootion IC-tittelistä. Ketä kiitämme IC-tittelin hurjasta arvosta? Nakamuraa, joka avatarinakin tällä hetkellä komeilee.

Shinsuke Nakamura kuuluu näihin promootion todellisiin supertähtiin. Sanotaan vielä, että herra on kolossaalinen elämää suurempi painija, jotta saan ylikäytettyä sanaa kolossaalinen vähintäänkin tässä vaiheessa viestiä. Nakamuralla on MMA-tausta, joka näkyy hänen ottelutyylissään, mutta miestä ei kuitenkaan saa luokitella missään nimessä jo nykyään geneerisiin MMA-tyylisiin painijoihin. Miehen hienous tulee nimittäin hänen teatraalisuudestaan. Jos amerikoista pitäisi jotain esimerkkiä pakolla vääntää, sanoisin herran olevan sekoitus Dean Ambrosea ja Jeff Hardya noin persoonallisuuden puolesta. Miehen teatraalisuudella ja omalaatuisella on kuitenkin selvä päämäärä. Hän ei nimittäin tanssahtele jostain liikkeestä pois vain tansahtelun vuoksi vaan hän selvästi pyrkii vastustajansa pään sisälle. Tämä on mies, joka on tullut voittamaan matseja, ei vain viihdyttämään yleisöä.

Shibata omistaa myös MMA-taustaa tietämykseni mukaan ja hän on ehkäpä hieman geneerisempi sellainen. Tämä mies on kuitenkin jokseenki yksinäinen susi ja erittäin badass sellainen. Tämä kaveri ei välitä "mind gameseistä" vaan hän on tullut potkimaan sinun kylkiluut murskaksi. Kun tämä mies taunttaa, hän venyttelee jalkojaan voidakseen potkaista entistä kovempaa. Miehen pelkät mustat uikkaritkin kertovat tarinaa: "En ole täällä näyttääkseni kauniilta, olen täällä satuttamassa porukkaa". Shibata ei ole ehkä kookkain kaveri, mutta väistäisin miestä takuulla jalkakäytävällä. Aiemmin mainitsemani Ibushin potkut ovat teknisesti hienoja, Shibatan potkut ovat murhaavia.

Niimpä, kun main eventtinä on tällainen matsi, ja kaverit vetivät G1 Climaxissä upean ottelun odotukset ovat korkealla. Neljän tähden ottelu sieltä saatiinkin, mutta MOTYC-listaan ottelu ei kuitenkaan pääse. Ottelusta löytyi hienoja elementtejä, joita olen molempienkin herrojen kohdalla jo käsitellyt. Nakamura yritti päästä Shibatan pään sisään ja Shibatalla ei antanut vittuakaan. Yksi ottelun hienoimmista hetkistä oli varmaan, kun Shibata nappasi Nakamuran potkun kiinni ja sitten läpsäisi tätä äärettömän lujaa naamalle. Nakamura hetkeä myöhemmin keräiltyään ensin hampaansa, iski suljetulla nyrkillä Shibataa kahta kovempaa, jonka myös tuomari huomasi ja varoituksen antoi. Tästä puuttui kuitenkin se jokin, mikä esimerkiksi Ishiin ja Goton matsista löytyi. Se viimeinen puristus, joka huusi, että tässä taistellaan viimiseen pisaraan asti. Nakamuralta ja Shibatalta se löytyi G1:ssä, mutta tällä kertaa se jäi hieman uupumaan. Hieno ottelu ja hieno main event, mutta jotain vielä puuttui. Kuitenkin jo näiden painijoiden pieni epäonnistuminen saa aikaiseksi älyttömän viihdyttävää painia. Juurikin Nakamuran teatraalisuus ja Shibatan murhaavuus pääsivät esille ja jo sen vuoksi ottelu on katsomisen arvoinen.

--

All in all, antaisin tälle tapahtumalle 8/10. Viimeisille kolmelle ottelulle 9+/10. Sanonkin, että Bullet Club on NJPW:n helpoiten lähestyttävissä oleva osa amerikkalaiseen painiin tottuneelle väestölle ja etenkin helpoin hyppy, kun USA:n indyt ovat jo tutut. Bullet Club on kuitenkin melkein huonoin osa NJPW:tä ja lähinnä Yanon kaltaiset aivopierut ovat heikompaa settiä. Tosin Yanokin toimitti G1 Climaxissa. Sitten, kun promootioon pääsee kunnolla sisälle, pääsee nauttimaan Nakamuran, Tanahashin, Okadan, Shibatan, Ishiin, yms talentista, joka on aivan perhanan kovaa. NJPW on parasta, mitä wrästlingillä on tällä hetkellä tarjota ja se mitä NJPW:lle on tarjota, on hiton kovaa settiä. Suosittelen. :tu:
GOD OF ALERT Heeelp meee

Tajunnan Rakennelmia

Avatar
Merovingi
Viestit: 2898
Liittynyt: Ma 06.03.2006 18:31
Paikkakunta: Rovaniemi

Re: Yleinen puroresukeskustelu

Viesti Kirjoittaja Merovingi » La 03.01.2015 18:32

Mikä muuten on viime vuosien paras Puroresu-tapahtuma? Tyttöystäväni on nyt Japanissa ja oli katsonut sieltä DVD:tä, mutta ei osannut oikein valita kunnollista kun ei niistä mitään tiedä, niin ottaisin mieluusti tapahtumasuosituksia vastaan.
hevosen k**pä

Avatar
Goner
Viestit: 426
Liittynyt: To 20.11.2003 16:03

Re: Yleinen puroresukeskustelu

Viesti Kirjoittaja Goner » La 03.01.2015 23:03

Merovingi kirjoitti:Mikä muuten on viime vuosien paras Puroresu-tapahtuma? Tyttöystäväni on nyt Japanissa ja oli katsonut sieltä DVD:tä, mutta ei osannut oikein valita kunnollista kun ei niistä mitään tiedä, niin ottaisin mieluusti tapahtumasuosituksia vastaan.
Luettelen tässä joitakin nyt vain New Japanin osalta. Dvd:t ovat hirveän kalliita Japanissa, joten tarkoitus ei varmaan ole ostaa kuin yksi tai kaksi ja en siksi isoa listaa tee.

Ekana 5 suurinta suositusta, joista voi valikoida ihan sen perusteella millaista tapahtumaa haluaa. Tavallaan kaikki ovat yhtä hyviä. Wrestle Kingdomit saavat minulta aina reilusti lisäpisteitä monipuolisen otteluvalikoiman, spektaakkelimaisuuden ja kaiken tuollaisen ylimääräisen takia. Ja ehkä sellaisen haluisin itse hyllyyni mieluiten. G1 Climaxin parhaat show't ovat painillisesti tasokkaampia ja yleisö on kuumempi (pienempi halli), mutta kaikki ottelut ovat singles-matseja.

4.1.2014 NJPW Wrestle Kingdom 8 (Tokyo Dome)
Tanahashi vs. Nakamura, Okada vs. Naito, Ibushi vs. Devitt, Goto vs. Shibata

4.1.2013 NJPW Wrestle Kingdom 7 (Tokyo Dome)
Tanahashi vs. Okada, Nakamura vs. Sakuraba, Devitt vs. Low Ki vs. Ibushi, Nagata vs. Suzuki

4.8.2013 NJPW G1 Climax Day 4 (Osaka BODYMAKER COLOSSEUM)
Ishii vs. Shibata (#2 Observerin awardsien moty-listalla), Nakamura vs. Ibushi (#7 samalla listalla), Makabe vs. Okada, Devitt vs. Tanahashi, Naito vs. Suzuki

1.8.2014 NJPW G1 Climax Day 7 (Tokion Korakuen Hall)
Nakamura vs. Ishii, Nagata vs. Shibata, Styles vs. Suzuki (minun moty-listan kakkonen ja veikkaisin WON-awards-voittajaksi)

3.8.2014 NJPW G1 Climax Day 8 (Osaka BODYMAKER COLOSSEUM)
Tanahashi vs. Nakamura, Shibata vs. Honma, Goto vs. Naito


Muista kuin Dome- ja G1-showeista parin viime vuoden suosikkejani nämä:
7.4.2013 NJPW Invasion Attack (Tokion Sumo Hall)
Okada vs. Tanahashi (Observerin awardsien moty-listan #1), Nakamura vs. DB Smith Jr.

22.6.2013 NJPW Dominion (Osaka BODYMAKER COLOSSEUM)
Okada vs. Makabe, Devitt vs. Tanahashi, Shibata vs. Goto

8.10.2012 NJPW King of Pro-Wrestling (Tokion Sumo Hall)
Tanahashi vs. Suzuki, Nakamura vs. Goto, Okada vs. Anderson, Low Ki vs. Ibushi

14.10.2013 NJPW King of Pro-Wrestling (Tokion Sumo Hall)
Okada vs. Tanahashi (Observerin moty-listan #3), Nakamura vs. Marufuji, Shibata vs. Ishii

Avatar
Migu.22
Viestit: 730
Liittynyt: Ti 03.05.2005 15:43
Paikkakunta: Tampere

Re: Yleinen puroresukeskustelu

Viesti Kirjoittaja Migu.22 » To 19.02.2015 17:13

Ja kaikki katsovat sitten Ishii vs. Honman, jos ei muuten mennyt tapahtuma ole kiinnostanut. Ehdottomasti viiden tähden tuntumassa tämä koitos. Tajutonta mättöä sanan parhaassa merkityksessä, ja varma MOTYC. Molemmille painijoille tästä isoa kättä, etenkin Honma nousee kokoajan arvoasteikossa itselläni korkeammalle. Ja huhhuh mikä dive :shock:
\____0___/

Avatar
luulokuningas
Viestit: 813
Liittynyt: Ma 23.02.2004 18:52

Re: Yleinen puroresukeskustelu

Viesti Kirjoittaja luulokuningas » La 28.02.2015 02:55

Migu.22 kirjoitti:Ja kaikki katsovat sitten Ishii vs. Honman, jos ei muuten mennyt tapahtuma ole kiinnostanut. Ehdottomasti viiden tähden tuntumassa tämä koitos. Tajutonta mättöä sanan parhaassa merkityksessä, ja varma MOTYC. Molemmille painijoille tästä isoa kättä, etenkin Honma nousee kokoajan arvoasteikossa itselläni korkeammalle. Ja huhhuh mikä dive :shock:
NJPW:tä vain kourallisen katsoneena Honma tuntuu toisiksi persoonallisimmalta ihmiseltä Nakamuran jälkeen. Jotenkin niin helppo pitää näistä kaatuvista pääpuskuista.

Ja tosiaan, tuli tsekattua kyseinen ottelu kun jossain näin linkin. Ehdottomasti katsomisen arvoinen ja viisi lumihiutaletta Meltzeriltäkin sille irtosi.
"Sometime people think you have to take viagra because you have to or you need to. I take viagra because I can."
-Teddy Long

Avatar
MR.Off Topic
Viestit: 3971
Liittynyt: Ke 22.08.2007 17:34
Paikkakunta: GODLAND

Re: Yleinen puroresukeskustelu

Viesti Kirjoittaja MR.Off Topic » Su 01.03.2015 14:15

luulokuningas kirjoitti:
Migu.22 kirjoitti:Ja kaikki katsovat sitten Ishii vs. Honman, jos ei muuten mennyt tapahtuma ole kiinnostanut. Ehdottomasti viiden tähden tuntumassa tämä koitos. Tajutonta mättöä sanan parhaassa merkityksessä, ja varma MOTYC. Molemmille painijoille tästä isoa kättä, etenkin Honma nousee kokoajan arvoasteikossa itselläni korkeammalle. Ja huhhuh mikä dive :shock:
NJPW:tä vain kourallisen katsoneena Honma tuntuu toisiksi persoonallisimmalta ihmiseltä Nakamuran jälkeen. Jotenkin niin helppo pitää näistä kaatuvista pääpuskuista.

Ja tosiaan, tuli tsekattua kyseinen ottelu kun jossain näin linkin. Ehdottomasti katsomisen arvoinen ja viisi lumihiutaletta Meltzeriltäkin sille irtosi.
Honma on vähintäänkin sympaattisin persoona NJPW:ssä. Tosiaan pakko tulla heti näin ottelun katsomisen jälkeen sanomaan muutama sana. Ottelu on esimerkki siitä, että ei tarvita kahtasataa hienoa manööveriä, jotta saadaan aikaan upea matsi. Oikeilla aineksilla ei tarvita kuin kourallinen liikkeitä. Tässä ottelussa ainekset olivat kasassa sillä tämä oli kahden lujaa iskevän miehen koitos, jossa molemmat antoivat kaikkensa. Juurikin tuo loppu lauseestani tekee matsista niin loistavan, sillä painijoista näki, että he antoivat aivan kaikkensa matsille. Niin kayfabessa kuin varmasti myös oikeasti. Tämä oli psykologinen matsi, tämä oli tarinallinen matsi ja tämä oli ennen kaikkea vaikuttava ottelu. Itse symppaan kyllä ns. vitusti Honmaa, joka taas kerran antoi kaikkensa vain jäädäkseen hieman lyhyeksi. Itse, vaikka olenkin suuri Ishiin fani, niin kannustin Honmaa kaikella voimallani. The New Beginning -tapahtumissakin miehellä on kaksi hienoa ottelua kasassa ja tänä vuonna niitä varmasti nähdään jäätävän paljon vielä. Honma olisi loistava seuraava NEVER -mestari.

EDIT: Eipä paljon kalpene Shinsuke Nakamuran ja Yuji Nagatan ottelu tuon Honma-Ishiin rinnalla. Mahtava matsi, josta kuitenkin puuttui itselleni samanlainen jännitys kuin tuosta Honma-Ishiistä, koska Nakamura ei tuota matsia Nagatalle missään nimessä ollut häviämässä. Nagata on kuitenkin yksi niistä painijoista, jonka tietää olevan hyvä, mutta hän silti aina yllättää omalla hyvyydellään. Viimeistään siinä vaiheessa, kun Nagata vääntää Shinsuken kättä ja muljauttaa silmiään on matsissa kybällä mukana. Hieman tavallista Shinsuke matsia parempi eli helposti yli neljä tähteä. Antaisin ehkäpä ****½ tähtöset tälle.

Muita New Beginning -tapahtumissa hyviä koitoksia oli ainakin Kota Ibushin ja Honman matsi, Stylesin main event Tanahashia vastaan ja ReDragon ja Young Bucksit ottelivat myös hyvän ottelun. Oli siellä varmasti muitakin, mutta katsellut näitä niin pitkällä aikavälillä ettei muista. Mainitaan nyt vielä tässä yhteydessä, että Kyle O'Reilly ja ReDragon noin yleensäottaen on aika nopealla tahdilla tiputellut vöitään pois ja oletan, että ensi yönä myös ROH:n joukkuevyöt miehet tiputtavat. Huhuillaan kovasti, että miehet ovat saamassa sopimuksen jostain ja todennäköisin kohde taitaa olla TNA. Omasta mielestä ei paras siirto miesten uran kannalta eikä varsinkaan Kyle O'Reillyn uran kannalta. Saa nähdä.
GOD OF ALERT Heeelp meee

Tajunnan Rakennelmia

Avatar
Coca
Viestit: 907
Liittynyt: La 18.08.2007 09:55
Paikkakunta: Kotka

Re: Yleinen puroresukeskustelu

Viesti Kirjoittaja Coca » Ti 03.03.2015 10:57

Voisiko joku kiva kirjoittaa jotain katsausta NJPW:n nykyhetkeen? Mitä on meneillään? Mitä on vastikään tapahtunut?
WrestlingAlertin seuraava kehäpsykologi

Avatar
MR.Off Topic
Viestit: 3971
Liittynyt: Ke 22.08.2007 17:34
Paikkakunta: GODLAND

Re: Yleinen puroresukeskustelu

Viesti Kirjoittaja MR.Off Topic » To 09.04.2015 20:31

Coca kirjoitti:Voisiko joku kiva kirjoittaa jotain katsausta NJPW:n nykyhetkeen? Mitä on meneillään? Mitä on vastikään tapahtunut?
Kirjoittaisin, mutta en tiedä kuinka pätevä asiaan olen. Liian vähän on tullut katottua ja esimerkiksi New Japan Cup meni täysin ohi, paitsi finaalitapahtuman kahtelin. Kirjoitan nyt kuitenkin NJPW:n Invasion Attack -tapahtumasta, joten jos siitä jotain irti saat NJPW:n nykyhetkestä niin hyvä!

Alkuun mainitaan, että en katsonut lähellekkään koko tapahtumaa. NJPW:llä tuntuu olevan aina korteissa mukana matseja, joihin en itse saa aikaiseksi emotionaalista kiinnostusta, vaikka hyviä painijoita olisi mukana. Katsoin tällä kertaa ainoastaan mestaruusmatsit, mitkä jokainen sisälsi Bullet Club painijoita, joten hieman hassua, koska olen tainnut itsekkin sanoa, että Bullet Club on NJPW:hen sisälle pääsyn jälkeen ei välttämättä se mielenkiintoisin asia. Tällä hetkellä tuo kyseinen stable hallitsee niin monia vöitä ja muutenkin on meneillään mielenkiintoisia kuvioita stablen ympärillä. Ainiin ja katsoin myös Okada-Fale ottelusta about viimeisen neljänneksen!

Young Bucks (c) VS. RPG Vice (Rocky Romero & Trent Beretta)

- Juniori joukkuevöistä oli tämä koitos, joka oli vähintäänkin viihdyttävä matsi. Ottelun alkupuolella pelattiin aika paljon huumorilla ja komedialla, mutta tämänlainen äksöni toimii paremmin amerikkalaisen yleisön edessä, sillä japanilaiselta yleisöltä ei irronnut niin paljoa reaktiota. Loppua kohden ottelu alkoi tiivistymään ja Trent vakuutti minut nyt täällä japanilaisissa kehissä myös. Rocky Romero oli myös positiivinen yllätys, sillä Romero viime esiintymisillään on ollut jopa vähän stale. Nyt mies oli h**vetin energinen ja onnistui innostamaan itseäni. Matsin kuultujen "suck it" huutojen määrä oli aikalailla maksimissa. :lol:
***½

Kenny Omega (c) VS. Mascara Dorada
- Juniorien singles -titteli on myös Bullet Clubin hallussa ja voi jestas, että tämä vyö tarvitsi hyvän matsin tähän paikkaan. Omega on hyvä mestari ja miehen esiintyminen tälläkin kertaa oli kuin suoraan jostain animesta. Kuitenkin matsit edellistä mestaria eli Taguchia vastaan on olleet tylsiä ja Taguchi aikalailla raahas vyön maahan omalla kaudellaan. Nyt Dorada ja Omega pistivät lennokkaan matsin pystöön, jossa harmikseni nähtiin pari botchia eikä matsin taso yltänyt ihan niihin sfääreihin joihin olisin halunnut. Matsissa oli sen loistavan koitoksen aineosat, mutta toteutus nyt hieman junnasi. Ottelun jälkeen Omega sanoi puhdistaneensa nyt japanilaisen ja meksikolaisen roskan junioridivisioonasta ja seuraavaksi olisi amerikkalaisen roskan eli Alex Shelleyn vuoro. Tuo matsi kuulostaa kiinnostavalta! Anyway, ottelu palautti kiinnostusta junioridivisioonaan.
***+

Gallows & Anderson (c) VS. Kingdom (Bennett & Taven)
- Tämä oli erittäin huumoripitoinen matsi. Juuri sellainen, mistä osa kuten minä pitävät ja jota jotkut varmasti inhoavat. Koko matsi pyöri Maria Kanelliksen ympärillä ja Andersonin fiksaatiolla kyseistä naista kohtaan. Pakko kyllä sanoa, että repeilin jo Kingdomin sisääntulon aikana, kun kamera hakeutui kokoajan lähikuviin Marian perseen kanssa, mikäs siinä. Yksi asia yli kaiken jäi mieleen ottelusta ja se oli nimittäin se, että Matt Taven teki todella paljon töitä tässä matsissa. Mies nimittäin vetasi 110% spottinsa ja nähtiin paljon sellaista, mitä en ole mieheltä nähnyt. Harmi, että yleisöllä ei tämä matsi kiinnostanut vittuakaan.
***

Okada VS. Fale
- Okada on viimeaikoina periaatteessa mennyt läpi koko Bullet Clubin. Falesta mies ei ollut vielä saanut isoa voittoa ja no sanon ihan suoraan, että nyt mies sen sai. En alkuun suunnitellut katsovani tätä ollenkaan aika pulan takia, mutta katoin pätkän jostain hieman yli puolen välin matsista ja tämä vaikutti ihan hyvältä. Mikä oikeasti kiinnitti huomioni, niin yleisö alkoi olemaan lopputaistelun aikana ihan pähkinöinä ja miksei olisi ollut, se oli hyvin suunniteltu. Muita arvosteluja lukemalla olen saanut kuvan, että tämä matsi oli samaa tasoa Falen ja Nakamuran matsien kanssa eli katsomisen arvoinen.

AJ Styles (c) VS. Kota Ibushi
- Ibushin Kota on todella kuumaa kamaa tällä hetkellä NJPW:ssä. Itse jo hieman toivoin miehelle Wrestle Kingdomissa IC-tittelivoittoa, mutta miehen New Japan Cup voitto ja nyt tämä mestaruusmatsi kertovat, että olin väärässä epäillessäni NJPW:n bookkausta. Huomioitavaa on muuten, että tämä tapahtuma oli kuulema ensimmäinen Sumo Hallin tapahtuma pitkästä aikaa, joka oli loppuunmyyty ja ei G1-tapahtuma. Itse ottelussa oli aika tavanomainen AJ Stylesin otteluiden matsi rakenne eli aloiteltiin tunnustelemalla ja loppuun saatiin todella kuuma koitos. Matsin tarinaa lisättiin Kenny Omegalla, joka näytti todella murheelliselta koko matsin ajan, sillä Kota Ibushi on miehen pitkäaikainen ystävä ja nyt tosiaan nuo tunteet oli ristiriidassa miehen Bullet Club jäsenyyden kanssa. Matsin lopetus oli vielä erinomainen ja aikalailla tosi must see -hetki! Ei ihan Nakamura-Ibushin tasolla, mutta kova main event silti.
****


Voin suositella. :tu:
GOD OF ALERT Heeelp meee

Tajunnan Rakennelmia

Avatar
luulokuningas
Viestit: 813
Liittynyt: Ma 23.02.2004 18:52

Re: Yleinen puroresukeskustelu

Viesti Kirjoittaja luulokuningas » To 09.04.2015 20:51

MR.Off Topic kirjoitti:Matsin lopetus oli vielä erinomainen ja aikalailla tosi must see -hetki!
Olikos tämä nyt se
Spoiler: näytä
Phoenix Splashista Styles Clashiin?
Jos oli niin herranen aika mikä spotti.
"Sometime people think you have to take viagra because you have to or you need to. I take viagra because I can."
-Teddy Long

Avatar
MR.Off Topic
Viestit: 3971
Liittynyt: Ke 22.08.2007 17:34
Paikkakunta: GODLAND

Re: Yleinen puroresukeskustelu

Viesti Kirjoittaja MR.Off Topic » To 09.04.2015 21:14

luulokuningas kirjoitti:
MR.Off Topic kirjoitti:Matsin lopetus oli vielä erinomainen ja aikalailla tosi must see -hetki!
Olikos tämä nyt se
Spoiler: näytä
Phoenix Splashista Styles Clashiin?
Jos oli niin herranen aika mikä spotti.
Juurikin tuo. Ei nyt mikään superspesiaali, mutta kuitenkin todella odottomaton ja onnistui ihan jäätävän hyvin.
Spoiler: näytä
Tulee mieleen jotkin 'ranat suoraan powerbombiin (tähän tarvii 3 henkilöä) tai muuhun, paitsi tämä oli vakuuttavampi.
GOD OF ALERT Heeelp meee

Tajunnan Rakennelmia

Avatar
Borga
Viestit: 265
Liittynyt: Su 09.05.2004 12:02

Re: Yleinen puroresukeskustelu

Viesti Kirjoittaja Borga » Pe 10.04.2015 08:24

luulokuningas kirjoitti:
MR.Off Topic kirjoitti:Matsin lopetus oli vielä erinomainen ja aikalailla tosi must see -hetki!
Olikos tämä nyt se
Spoiler: näytä
Phoenix Splashista Styles Clashiin?
Jos oli niin herranen aika mikä spotti.
Holy shit kuulostaa mahtavalta, oisko tähän jotain klippiä? :O

Avatar
MR.Off Topic
Viestit: 3971
Liittynyt: Ke 22.08.2007 17:34
Paikkakunta: GODLAND

Re: Yleinen puroresukeskustelu

Viesti Kirjoittaja MR.Off Topic » Pe 10.04.2015 09:04

Borga kirjoitti:
luulokuningas kirjoitti:
MR.Off Topic kirjoitti:Matsin lopetus oli vielä erinomainen ja aikalailla tosi must see -hetki!
Olikos tämä nyt se
Spoiler: näytä
Phoenix Splashista Styles Clashiin?
Jos oli niin herranen aika mikä spotti.
Holy shit kuulostaa mahtavalta, oisko tähän jotain klippiä? :O
AJ Styles VS. Kota Ibushi - Invasion Attack 2015

Tuossa koko matsi, spoilereissa tuon lopetuksen ajankohta nuin suunnilleen:
Spoiler: näytä
siinä 34 minuutin kohilla.
GOD OF ALERT Heeelp meee

Tajunnan Rakennelmia

Avatar
Supermac
Viestit: 288
Liittynyt: Su 20.06.2004 19:49
Paikkakunta: Turku

Re: Yleinen puroresukeskustelu

Viesti Kirjoittaja Supermac » Pe 10.04.2015 09:21

MR.Off Topic näköjään ehti jo vastaamaan, mutta koska olin jo tätä postaamassa, niin minähän postaan! Tässä highlight-pätkä kyseisestä matsista ja siitä luonnollisesti löytyy myös tuo lopetus

Avatar
Nalle
Viestit: 73
Liittynyt: La 01.08.2009 22:59
Paikkakunta: Kotka

Re: Yleinen puroresukeskustelu

Viesti Kirjoittaja Nalle » Ma 13.04.2015 14:06

Ja tuttuun tapaansa NJPW julkisti seuraavan PPV'nsä cardin kertarysäyksellä:

NJPW Dontaku 3.5.2015:


Shinsuke Nakamura (c) vs Hirooki Goto for the IWGP Intercontinental Championship

Roppongi Vice (Rocky Romero and Baretta) (c) vs. Young Bucks (Matt Jackson and Nick Jackson) vs ReDRagon (Bobby Fish and Kyle O’Reilly) for the IWGP Jr. Heavyweight Tag Team Championship

Kenny Omega (c) vs Alex Shelley for the IWGP Jr. Heavyweight Championship

Captain New Japan, Kushida, Manabu Nakanishi, Ryusuke Taguchi vs. Jushin Thunder Liger, Tiger Mask, Mascara Dorada, Yuji Nagata

Bullet Club’s AJ Styles and Yujiro Takahashi vs. Chaos’ Kazuchika Okada and Yoshi-Hashi

Bullet Club’s Doc Gallows, Karl Anderson and Amber Gallows vs. The Kingdom’s Matt Taven, Michael Bennett and Maria Kanellis

Kota Ibushi and Yohei Komatsu vs. Sho Tanaka and Tetsuya Naito

Bullet Club’s Bad Luck Fale, Tama Tonga and Cody Hall vs. Hiroyoshi Tenzan, Satoshi Kojima and Tomoaki Honma

Hiroshi Tanahashi, Katsuyori Shibita, Togi Makabe vs. Kazushi Sakuraba, Toru Yano, Tomohiro Ishii



Huomion arvoista on se, että Invasion Attackissa julkistettua AJ Stylesin ja Kazuchika Okadan välistä IWGP-mestaruusottelua ei tulla näkemään vielä tässä tapahtumassa, vaan vasta heinäkuisessa Dominionissa.

Vastaa Viestiin